Ринок експертних послуг має бути якісним Друк

На цьому наголосив перший заступник Голови Держгірпромнагляду Віктор Шайтан у перший день роботи семінар – наради на тему підвищення ефективності діяльності експертно-технічних центрів та якості експертних обстежень. Семінар організовано за ініціативи Держгірпромнагляду з метою удосконалення державного нагляду шляхом підвищення ефективності роботи технічних експертів.

 

 

На зібранні зазначено, що серед нагальних питань у сфері охорони праці на сьогодні є посилення контролю за якістю експертних висновків та упорядкування нормативно-правової бази експертної діяльності.

 

За словами першого заступника Голови Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки, належний стан промислової безпеки та охорони праці на підприємстві можливий за умов отримання роботодавцем позитивного експертного висновку та дозволу на роботи й обладнання підвищеної небезпеки. Але сьогодні зустрічаються непоодинокі факти ведення діяльності суб’єктами господарювання без дозволу Держгірпромнагляду або за наявності прострочених дозвільних документів.

 

 

Не рідко, щоб їх отримати, роботодавці надають наглядовим органам недостовірну інформацію про матеріально-технічну базу та напрями діяльності підприємства. Всі ці фактори сприяють нещасним випадкам та надзвичайним ситуаціям на виробництві.

 

З метою підвищення якості державного нагляду, експертних обстежень та створення суцільного технічного контролю за станом безпеки виробництва на семінарі запропоновано: посилити співпрацю територіальних управлінь та експертно-технічних центрів; підвищити рівень професійної підготовки експертів; розробити нормативно-правові акт щодо експертної діяльності тощо.

 

Найголовніше, щоб якісний експертний висновок став гарантією безпеки праці та експлуатації обладнання на підприємстві.

 

Семінар продовжить свою роботу до 15 лютого цього року.

 

ДП "КЕТЦ" © 2000-2022
Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.