Чорноморський експертно-технічний центр

ТОВ "Чорноморський експертно-технічний центр"

050-417-63-32

050-417-87-57

chetc.office@gmail.com

.

НАШ ПРОФЕСІОНАЛІЗМ І ДОСВІД –
ГАРАНТІЯ ВАШОЇ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ

ПРО НАС
Товариство з обмеженою відповідальністю «Чорноморський експертно-технічний центр» має давні традиції.Наше підприємство було створене в 1993р. та виконувало роботи на ринку експертних послуг 28 років як державне підприємство. В 2021р., після приватизації та перетворення у товариство з обмеженою відповідальністю «Чорноморський експертно-технічний центр», переоформлення всіх дозвільних документів, атестата про акредитацію в Національному агентстві з акредитації України, подовжило свою роботу у колишньому форматі.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Чорноморський експертно-технічний центр» має у своєму складі 16 експертів технічних з промислової безпеки з основних напрямків, лабораторію технічного діагностування та неруйнівного контролю, електротехнічну лабораторію, які укомплектовані фахівцями та відповідним обладнанням.
Основна сфера діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Чорноморський експертно-технічний центр» - виконання експертиз для отримання дозволів органів Держпраці, проведення аудитів охорони праці, проведення технічних оглядів, експертних обстежень обладнання, проведення вимірювань та випробувань.
Запрошуемо до співпраці.
Наші послуги виконуються досвідченими експертами, у стислі терміни та за демократичними цінами

Дозвільні документи та сертифікати акредитації ТОВ "ЧЕТЦ" надаються замовникам за потреби

Послуги з охорони праці та промислової безпеки
ТОВ «Чорноморський експертно-технічний центр»

Експертиза щодо стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб'єкта господарювання
Експертиза щодо відповідності машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки
Аудит охорони праці
Технічний огляд, експертне обстеження (технічне діагностування)
Паспортизація технологічного обладнання
Електровимірювання та випробування
Випробування
Випробування неруйнівними методами контролю
Обстеження об’єктів будівництва
Атестація зварників
• під час виконання робіт підвищеної небезпеки
• під час експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки
•на застосування машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки
• відповідно до ст.13 закону України про охорону праці
•для оформлення декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці відповідно до ПКМУ №1107 від 26.10.2011р.
•за сферою та критеріями, визначеними Замовником, (окрім попередніх двох підстав)
•вантажопідіймальне обладнання (вантажопідіймальні крани і машини, ліфти, ескалатори, траволатори, канатні дороги, колиски для піднімання людей, підйомники)
•електричне устаткування (трансформатори, технологічне електрообладнання, електродвигуни, кабельні та воздушні лінії, тощо)
•об'єкти котлонагляду (котли, посудини, що працюють під тиском, трубопроводи пару та гарячої води)
•технологічні транспортні засоби
•обладнання газової промисловості з тиском природного газу не більше 1,2 МПа та зрідженого газу - не більше 1,6 МПа;
•обладнання вибухопожежонебезпечних, хімічних, нафтохімічних, нафтогазопереробних виробництв
•контроль та випробування якості зварних з'єднань
• оформлення технічного документу, який має основні технічні характеристики, схему загального виду обладнання підвищеної небезпеки і т.і., відповідно до нормативних документів, чинних на території України.
•електровимірювання і випробування в електроустановках до та понад 1000 В, випробування та вимірювання електрообладнання, випробування електроінструменту, тепловізійний контроль.
•гідравлічн
•статичні
•динамічні
•візуально-оптичний
•магнітопорошковий
•капілярний
•ультразвуковий
•коерцитивної сили
• вимір твердості
•обстеження будівель та споруд з метою визначення їх технічного стану, паспортизація будівель та споруд
•для отримання або підтвердження кваліфікаційного посвідчення
Більш детальніша інформація

В електроенергетиці тепловізійне обстеження електроустановки не має рівних методів визначення дефектів за швидкістю, точністю і безконтактністю проведення робіт.

Для тепловізійного обстеження електроустаткування не треба відключати електропостачання і зупиняти виробничі процеси. Також важливо, що при безконтактному проведенні тепловізійного обстеження відсутній ризик ураження електричним струмом працівників.

Інфрачервона термографія або тепловізійне обстеження електроустаткування застосовується для виявлення ослаблених контактів в місці з’єднання та дозволяє заощадити на ремонті наслідків аварій, підвищити терміни експлуатації обладнання і, як наслідок, дозволить уникнути істотних витрат в довгостроковій перспективі.

Тепловізор забезпечує візуалізацію нагріву, часто невидимого неозброєним оком, дозволяючи, таким чином, зробити кількісний аналіз підвищення температури. Чутливість тепловізора відображає і записує перепади температури в межах 1-20С, що набагато перевищує значення, необхідні для виявлення дефектів в електрообладнанні.

Обстеження дозволяє миттєво виявити і відобразити нагрів одного проводу в пучку або серед сотень терміналів. Перегрів компонентів електрообладнання, що приводить до виходу їх з ладу, не буде візуально помітним для обслуговуючого персоналу, але стане очевидним для фахівця, що виконує тепловізійне обстеження.

ТОВ «ЧЕТЦ» виконує технічні огляди та експертне обстеження машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки згідно постанові Кабінету Міністрів України №687 від 26.05.2004р.:

– обладнання, що працює під тиском, яке зазначене: 1) у Технічному регламенті обладнання, що працює під тиском, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2019р. №27;  2) у пункті 2 Технічного регламенту простих посудин високого тиску, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016р. №1025;

– вантажопідіймальні крани і машини, ліфти, підйомники для підіймання працівників, ескалатори та пасажирські конвеєри, колиски приводні для підіймання працівників;

– обладнання, призначене для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах, зазначене у додатку 1 до Технічного регламенту обладнання та захисних систем, призначених для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016р. №1055;

– підйомники для підіймання транспортних засобів;

– машини спеціалізованих перевантажувальних комплексів;

– великотоннажний та інший технологічний транспортний засіб, визначений підпунктом 1 пункту 2 Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших транспортних засобів, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 6 січня 2010р. №8;

– рухоме обладнання, що працює під тиском, зазначене у підпункті 18 пункту 5 Технічного регламенту рухомого обладнання, що працює під тиском, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 липня 2018р. №536;

– устатковання напругою понад 1000 В.

 

Лабораторія технічного діагностування та неруйнівного контролю проводить весь необхідний комплекс робіт (випробування, неруйнівний контроль), паспортизацію обладнання:

– випробування (гідравлічні, статичні, динамічні);

– випробування устатковання напругою понад 1000В;

– неруйнівний контроль металоконструкцій (їх складових частин) та зварних з’єднань металоконструкцій (вантажопідіймальних кранів і машин, підйомників, ліфтів, ескалаторів, траволаторів, атракціонної техніки, посудин, що працюють під тиском, трубопроводів пари та гарячої води, котлів парових та водогрійних, технологічних трубопроводів, магістральних трубопроводів, складових частин бурового та технологічного обладнання, бурових веж, навантажувачів, резервуарів, рейкових колій баштових кранів та кранів мостового типу, виробів бетонних і залізобетонних)

– нівеліровку підкранових колій; 

– виготовлення дублікатів паспортів.

Контроль проводиться наступними методами: візуально-оптичним (VT), ультразвуковим (UT), магнітопорошковим (МТ), капілярним (РТ) ударним.

 

 

 

 

Проводяться наступні види випробувань і вимірювань електроустановок та електрообладнання підприємств, організацій та споживачів:

–  електродвигуни змінного струму;

–  силові трансформатори;

–  трансформатори струму і трансформатори напруги;

–  масляні і електромагнітні вимикачі;

–  вимикачі навантаження, роз’єднувачі;

–  контактні з’єднання збірних та з’єднувальних шин, проводів, і грозозахисних тросів;

–  комплектні розподільчі пристрої внутрішньої і зовнішньої установки;

–  конденсатори;

–  вентильні розрядники та обмежувачі перенапруг;

–  запобіжники та запобіжники-роз’єднувачі на напругу, вищу ніж 1 кВ;

–  вводи та прохідні ізолятори;

–  опорні та опорно-стрижньові ізолятори;

–  трансформаторне масло;

–  електричні апарати, вторинні кола та електропроводка напругою до 1 кВ;

–  заземлювальні пристрої;

–  силові кабельні лінії напругою до і вище 1000В;

– експертиза щодо стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання під час виконання робіт підвищеної небезпеки;

– експертиза щодо стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання під час експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки;

– експертиза щодо відповідності машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки;

– експертиза технологічної, конструкторської, технічної документації на відповідність нормативним актам з охорони праці.

 

 

Технічне обстеження будівель та споруд проводиться у відповідності з вимогами статті 39-2 «Огляд, обстеження та паспортизація об’єктів» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» із змінами і доповненнями. Вказана стаття закону зобов’язує власників або управителів забезпечити періодичне обстеження всіх прийнятих в експлуатацію об’єктів.

Технічне обстеження об’єктів будівництва здійснюється з метою оцінки стану будівельних конструкцій і будівлі в цілому, оцінки їх відповідності вимогам діючих нормативних актів, та для вжиття своєчасних та обґрунтованих заходів щодо забезпечення надійної та безпечної експлуатації будівель та споруд.

Порядок проведення обстеження затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2017 р. № 257. Обстеження виконуються у відповідності з положеннями ДСТУ-Н Б В.1.2-18:2016 «Настанова щодо обстеження будівель і споруд для визначення та оцінки їх технічного стану».

У складі підприємства є кваліфіковані фахівці з технічного обстеження будівель і споруд, які у встановленому порядку пройшли професійну атестацію. При проведені обстежень будівель та споруд  до виконання робіт залучається лабораторія технічного діагностування та неруйнівного контролю ТОВ  «ЧЕТЦ». Лабораторія має у своєму складі сертифікованих фахівців з неруйнівного контролю, в тому числі з неруйнівного контролю будівельних конструкцій, відповідну матеріально-технічну базу.

 

 

ОРГАН З ІНСПЕКТУВАННЯ ТОВ «ЧЕТЦ»

Орган з інспектування товариства з обмеженою відповідальністю «Чорноморський експертно-технічний центр» акредитовано Національним агентством з акредитації України як орган з інспектування, що здійснює інспектування як третя сторона (тип А), про що внесено запис у Реєстр НААУ 12.03.2019р. за №70413.

Орган з інспектування ТОВ «ЧЕТЦ» акредитований на виконання робіт:

– експертиза стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання під час виконання заявлених робіт;

– експертиза стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання під час експлуатації заявлених машин, механізмів, устатковання та їх відповідності вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки;

– експертиза відповідності машин, механізмів, устатковання вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки;

– технічний огляд великотоннажного та іншого технологічного транспортного засобу, визначеного підпунктом 1 пункту 2 Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 січня 2010 р. № 8  

Вищезазначені види експертних висновків є підставою для отримання дозволів в Держпраці або територіальному органі Держпраці.

Політики Органу з інспектування товариства з обмеженою відповідальністю «ЧОРНОМОРСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР»
Положення про порядок розгляду скарг та апеляцій
Заява про неупередженість

Інформація для замовників

Лист-заявка на аудит охорони праці при виконанні робіт підвищеної небезпеки

Лист-заявка на аудит охорони праці при експлуатації обладнання підвищеної небезпеки

Лист-заявка на виконання експертизи проекту виконання робіт

Лист-заявка на виконання експертизи щодо стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання під час виконання робіт підвищеної небезпеки

Лист-заявка на виконання експертизи щодо стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб’єкта господарювання під час експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

Лист-заявка на паспортизацію і технічне обстеження будівель та споруд

Лист-заявка на послуги щодо технологічних транспортних засобів

Лист-заявка на проведення навчання

Лист-заявка на технічний огляд таабо експертне обстеження обладнання підвищеної небезпеки

Лист-заявка щодо відповідності машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки вимогам законодавства з питань охорони праці (на застосування)

Лист-заявка щодо відповідності машин, механізмів, устаткування, придбаних за кордоном, вимогам нормативно-правових актів з охорони праці, що чинні на території України

Дозвільні документи та сертифікати аккредитації ТОВ "ЧЕТЦ" надаються замовникам за потреби

ЗАКОНОДАВСТВО

Антикорупційна програма ТОВ "ЧЕТЦ"

НАШІ КОНТАКТИ

Графік роботи
На період воєнного стану
Понеділок - Четвер
з 9:00 до 16:00
Перерва з 12:00 до 12:30
П'ятниця
з 09:00 до 15:00
Без перерви
Субота, Неділя
Вихідні
Головний офіс: м. Одеса, вул. Тираспольська, 12 | тел. 050 417 87 57 , тел. 050 417 63 32 | E-mail - chetc.office@gmail.com
Випробувальний центр (лабораторії): м. Одеса, вул. Новосельського, 37 | тел. 063 360 23 11
Адреса випробувальної лабораторії
ТОВ"ЧЕТЦ" © 2023
Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.
Scroll to Top