Відбувся семінар-практикум щодо безпечного використання медичного кисню із застосуванням кріоциліндрів Друк

За ініціативи Держгірпромнагляду України з метою ознайомлення з новими технологіями постачання кисню в лікувальних закладах,  підвищення рівня знань з безпечного застосування медичного кисню та запобігання нещасних випадків під час використання в медичних установах балонів з киснем в ДП «Київський ЕТЦ» відбувся семінар-практикум.

 

 

Системні перевірки лікувально-профілактичних закладів щодо безпечного використання кисню, які проводить Держгірпромнагляд після трагедії у  Луганській міській лікарні, де загинуло16 осіб внаслідок  вибуху  балонів з киснем, засвідчили підвищення рівня безпеки використання медичного кисню.

 

За словами начальника управління нагляду в АПК, соціально-культурній сфері, на транспорті та у зв’язку Держгірпромнагляду України Володимира Ткачова, сьогодні серед альтернатив існуючим технологіям є постачання кисню за допомогою газифікаторів малого об’єму (кріоциліндрів). Для більш якісного проведення нагляду за дотриманням правил з охорони праці під час експлуатації кріоциліндрів державні інспектори мають ознайомитися з принципом їх дії та володіти нормативно-правовою базою.

 

Учасників семінару поінформовано про стан безпеки праці в лікувально-профілактичних закладах, які використовують кисень та  особливості здійснення нагляду щодо  безпечного його застосування,  про порядок отримання дозволів Держгірпромнагляду суб’єктами господарювання на використання кисню, технічні регламенти оцінки відповідності  медичного обладнання.

 

По закінченню теоретичної частини семінару учасники отримали сертифікати, а потому відвідали Київську міську лікарню №12, де відбулося практичне навчання щодо безпечної експлуатації кріоциліндрів, встановлених в спеціально облаштованій кисневій станції.

 

 

Організатори семінару відповіли на багаточисельні запитання учасників семінару та склали перелік проблемних питань, які потребують вирішення.

 

 

Захід відбувся в ДП «Київський ЕТЦ»  для фахівців соціально-культурної сфери, агропромислового комплексу та котлонагляду центральних територіальних управлінь та експертно-технічних центрів.

 

 

Участь у семінарі взяли фахівці центрального апарату Держгірпромнагляду, начальник територіального управління  Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві,  начальник держінспекції нагляду у СКС теруправління, головний спеціаліст з охорони Департаменту охорони здоров’я КМДА,головний інженер ТОВ «Кріогенсервіс».

 

 

ДП "КЕТЦ" © 2000-2022
Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.